Monday, 24 March 2014

Latest

Assalamualaikum.
sudah dengar berita ? seluruh dunia sedih dngan latest news ni kan .
fikir positif.. pm cakap ended ni lautan hindi bukan terhempas ni lautan hindi .
okey :) tapi harapan untuk mnyelamatkan mereka sngat tipis.
teruskan berdoa.. berdoa buat #MH370 .
semoga pencarian kotak hitam itu berjalan dengan lancar, dan dpt dijumpai dlm masa yg terdekat .
pasti ramai yg menantikan sebab kejadian ini semua.
ini adalah takdir. semoga keluarga passenger dan crew MH370, tabah dan teruskan berdoa.
 inilah kejadian yg terbesar di Malaysia, dan melibatkan beribu2 manusia atas usaha mencari aircraft trsebut.
mngharapkan tiada siapa yg berputus asa atas pencarian ini.
jika kebenaran itu di dalam lautan, timbulkanlah dirinya,
teruskan berdoa. 
#MH370 .
kami masih menunggu.

satu dunia sedih.
satu dunia menanti.
tabah ye :')

lagi satu.. tentang berita. bgy pendapat aku, patut buat dwibahasa.
bukan org muda sahaja yg ingin tau tentang berita itu,
fikir kepentingan bersama :) ape2 pun terima kasih berita ni sentiasa di updated .
  


 

Friday, 21 March 2014

Ahaaa

Assalamualaikum.
Harini hari jumaat . sbenarnya tak tau nak intro mcam mana.
kahkahkah. next week cuti seminggu , yeah yeah.
tapiiiiiiiiiiii nampaknya sperti tidak cuti , masih berkawad masih mnyelesaikan hw.
banyak tak bnyak, pakej betul percutian ni .. class pun masih ada .
takpolah. spm kan biasa la tu.. last year . marilah buat betul2.
mungkin akan jarang juga mengupdated ni semua. tsk tsk
mcam tak percaya je tahun ni spm. lepastu msok u lpaztu kerja, waaa dah besar rupanya aku ni, hehee
eee seram pun ada. hehee, tapi best lah, kod
mzty akan rindu kesayangan2 di kiambang nnty , aku taktau lah kan. bnyak2 tahun.
tahun ni friendship dalam kelas rapat sangat. ade je benda nak share nak bgurau nak bahan dan yng paling penting.. bnyak gila drama. kiambang penuh dengan drama melayu hindustan dan mcm2. haha
bestttttt. hehe. smpai ckg pun masuk jugk dngn drama. mula2 dulu mcm susah nak terima ckg baru masa form4 an, then skarang ni mcm syanggg gilaa. taknak habis sekolahhhhh haha. bnyak sebabnya :D

okeyy.pengalaman baru mula wujud sejak dua hari lepas, haha
kejadian yang lagi bnyak drama :D
adalahhh kannn. tapi haihh jngan pernah berulang lagi dalam hidup aku .
okey lagi nk cakap apa, em em em..
marilah ke kita ke mnyelesaikan ke hw.
 

Saturday, 15 March 2014

Di Malam Hari, Sekian

Assalamualaikum.
harini hari yang sedih dan menekankan setelah tengok saps,
Alhamdulillah dngan ape yang aku dapat tetapi..
tidak mencapai target . kecewanya tengok. lgy2 subjek pilihan yg mncabar hati akal dan fikiran tu. 
harapan semua org terlalu tinggi.. 

mengharapkan diri ini lebih pandai bijak dan disenangi oleh semua orang .
sekian terima kasih
selamat malam. 

(mood lari pecut jadi cerita tiada) 

Saturday, 8 March 2014

Berita

Assalamualaikum.
Ada yang tertanya2 kenapa dngan previous post aku.
haha suka hati gua lah nak type ape. blog gua. 
sekarang ni.. kerap bukan main lagi post post ni .sehari tiga post bhai. huhu
okey harini tak pergi tuition tapi pergi berjalan. harini satu buku pun tak usik. baik. spm 5 tahun lagi kan ;P

okey ni nak cakap pasal kapal terbang hilang tuu .
aku tktau lah kenapa, aku terlalu emosi dengar berita tu.
taktau ape cerita skarang . rsenye mzty terhempas tu dkt laut china selatan.
tapi mungkin juga sebelum tu kapal tu meletop dulu sbb trjumpa tompokan minyak dan asap kan .
aku rasa.. kmungkinan juga tangki minyak dye bocor ke ape, then meletop then baru terjatuh dlm laut tu .
pandangan aku begitu lah.. 
laut tu dah lah besarrr dan dalam gila nak mati . macam mne lah nak cari kapal tu ,
aku terfikir mcm mana lah keadaan penumpang tu masa accident tu berlaku,
kesiannyaaa lagi2 bila dengar berita ade baby ..
skarang ni bnyak negara brsama2 mencari dan bkerjasama,
mcm best je kan semua negara tolong smua, rasa mcm nak ikut je.
aku akan ikut perkembangan kapal terbang MH370. dan berharap mereka dapat jumpa kapal itu secepat mungkin.
selamatkanlah semua umat Islam.
sama2 kita berdoa .

Friday, 7 March 2014

Title entah

Jangan samakan sseorng yang kau sayang dengan org lain ,
mungkin ade kejadian yang sama berlaku,
tetapi kita berada di situasi dan keadaan yg berlainan,
tiada apa yang mustahil jika kau masih menunggu ,
untuk selamanya,
semuanya akan menjadi seperti biasa dan tiada ape yang berubah di antara mereka,
mereka masih mnjalankan hari2 bersama,
mereka masih meluangkan masa bersama ,
dan itu yng diharapkan oleh dia ,
dia taknak kehilangan seorng yang sangat memahami tentang perasaannya ,
yang melayannya dengan kesabaran ,
dan segalanya . 


 *hanya mengetype
 

Thursday, 6 March 2014

Iniari

Assalamualaikum. Halu blogger2 sekalian.. berakhir sudah exam penilaian satu. 
enaknya rasa sperti coklet. wlaupun penilaian satu je baru an acah2 mcm dah habis spm.
huhu. stress tak bberpa nak stress lah. seronok tak bberpa nak seronok lah .brape brape brape :D
 rasa mcm tak sabar nak tunggu result walaupun blaja ntah kemana tapi mzty tak sbar an nak tngok hasilnyok.
harap semuanya lulus itu mmg wajib lah klau ade gagal pehhh boleh terjun bangunan.sbelum terjun guling2 dulu atas jalan raya.yg penting tak meniru mse exam sbb an sbb bila dpt result bagus la katakan mzty rasa tak puas,
sbb bukan usaha kita sndirikan.tapi yg paling mnyakitkan hati tu , okey lah klau tiru kawan jwpan tu belum tentu betul an,ni msalah klau ade yg tiru buku, pehhh sudah tentu lah betul dan tepat .
mnusia tu boleh pergi nangis atas bangunan -.-

okey ape lagi........... em em em
kawad ha kawad. semakin okey semakin cantik tpi aku jarang skali puji,
sbb nnty mzty tah pape balik. paling rse nak bom diri sndiri bila ade yg melewey2.
eeee tak gema aku de tngok prempuan melewey2 ni lagi2 mse kawad. 
dah lah kadet polis bukan puteri islam. sabar je lahh aku melihatnya. rse nak makan2 je sorang2 .
ade pula tu lenggang2 mse kawad dye ingt nak prgi pasar, gedik2 luar dripada baris lah , mnyirap je aku tngok.
mcm2 gaya budak2 ni , ade yg ganas ade yg baik diam ade yg nakal ade yg trgedik2. 
em kdg2 kelakar tngok prangai mseng2, tpi okeylah dpt kenal org tu mcm mne , seronok kod perhatikan mnusia.
cara dye jalan dye cakap, gaya2 dye ,eh2 ni dah lain ni , hehehe. 
tak lama lagi nak prtandingn dah ni. peh nervousnya,takut salah bgy arahan salah masuk. hm harap tidaklah.minggu depan pgy mnembak yeah yeah mzty sakit2 badan confirm,
bukanlah prtama kali tpi praktikal baru2ni pun rse nak tacabut tulang buat sup tulang .
tahun lpaz aku ade ckp rsenye taknak aktif sngt ttibe tahun ni mcm sama je ,haha,ssungguhnya tak dpt dpisahkan kadet kuuu.jiwa dalam kadet dah masuk spenuhnya. dah ngam . dah aum , ttibe.
okey ape lgi ni nak pokpek2.emmm tu je kod. sbenrnye bnyak cerita ni sbb dah lama tak updated an tapi mcm tak perlu kod smua benda nak dceritakan di sini, cukup rsenye seorng pendengar tu, hihi . 
sekian terima kasih yang ikhlas saya dan saya .selamat malam semua tidur nyenyak tpi jngn nyenyak sngat esok sekolah.

Friday, 6 September 2013

Tak Suka

Assalamualaikum .
skarang ni mmg ramai lelaki yg merokok. bole dkatakan smua kwn laki aku merokok.
gila susah nak jumpa yg tak merokok. tapi ada dan dia baik. 
bukanlah nak kata llaki yg merokok ni jahat .
tapi dsebabkan rokok tu je bnyak benda bole brlaku .
payah klau nak terang panjang2,
hye lelaki tiada perempuan yang suka lelaki merokok .
klau ada prempuan yang nak bf dye merokok. em ntahlah.
sedih bila tengok orang trsayang, bestfriend amek benda tu.
then ade pule yg memberitahu. mangai
fuhh bahang ni.
aku pun selalu sangattt bebel dkat kawan lelaki psal benda ni.
tau tau tau dye org semua nak brhenti tapi susahkan .
tapi kalau kita usaha kan sesuatu benda InsyaAllah boley :)
yakinlah dengan diri sendiri. wahh katanya .
tapi betul lahhh. benda tu pun dapat mnjejaskan kesihatan kita .
taktau lah kenapa aku nak updated pasal benda ni .
sebab aku sakit hati mungkin. entah lah .
blog aku suka hatilah nak cakap pasal apa.
sedihh sangat bila org yg kita syang buat benda yng kita tak suka.
terlampau bnyak peluang. terlampau bnyak janji. dan terlampau kecewa.
amboi ayat . haha. tpi aku pun tak dpat nak ckap lebih2.
sbb bakal husband aku nnty taktau la mcam mane pule kan . amboiiii. katanya.
haha tapi betul lah .
nasihat aku series jnganlah main2kan ape yg aku cakap :)
wah apeni ? ntahlah . tkde kena mengena dengan aku kod
ttibe rasa nak type mcmtu je.
 so korang semua, usaha, sabar, berdoa, InsyaAllah bole :)
hargailah orang tersayang 

*tiada kena mengena dengan sesiapa. 
peace :)